Kisiel truskawkowy
Domowy kisielek dla Synka ;) Od kiedy pojawił się na świecie dostrzegamy dobro domowych, bez zbędnych dodatków potraw :)
- miseczka truskawek
- szkl. wody
- 1,5 łyżeczki mąki ziemniaczanej
- cukier do smaku
Truskawki wrzucamy do garnuszka i zalewamy szklanką wody. Gotujemy kilka minut na małym ogniu. Po przestudzeniu przecieramy truskawki przez drobne sitku lub wyciskamy tylko z nich sok.
Przelewamy kompocik do garnuszka i podgrzewamy.
W odrobinie wody rozprowadzamy mąkę ziemniaczaną i dodajemy do wywaru. Gotujemy chwilę, aż do zgęstnienia.
Przelewamy kompocik do garnuszka i podgrzewamy.
W odrobinie wody rozprowadzamy mąkę ziemniaczaną i dodajemy do wywaru. Gotujemy chwilę, aż do zgęstnienia.
Komentarze
Prześlij komentarz