Fasolka szparagowa z koperkiem
Ciekawy zamiennik standardowej fasolki polanej bułką tartą.
- 400 g fasolki szparagowej
- 0,5 kostki masła
- cytryna
- sól, cukier, pieprz
Fasolkę gotujemy al dente w osolonej wodzie.
Na patelni rozpuszczamy masło. Wrzucamy fasolkę i chwilę podsmażamy. Dodajemy odrobinę pieprzu, sok z cytryny i cukier dla złamania kwaskowatego smaku.Całość posypujemy koperkiem i dokładnie mieszamy. Zostawiamy jeszcze na chwilkę na ogniu i voila!
Na patelni rozpuszczamy masło. Wrzucamy fasolkę i chwilę podsmażamy. Dodajemy odrobinę pieprzu, sok z cytryny i cukier dla złamania kwaskowatego smaku.Całość posypujemy koperkiem i dokładnie mieszamy. Zostawiamy jeszcze na chwilkę na ogniu i voila!
Komentarze
Prześlij komentarz