Krupnik
Najlepszy krupnik pod Słońcem! :)
- skrzydło z indyka
- mały korpusik z kurczaka
- 2 marchewki
- pietruszka
- kawałek białej części pora
- kilka gałązek kopru i natki pietruszki
- kilka ziemniaków
- ok. 0.5 szkl. kaszy jęczmiennej
Mięso oczyszczamy, wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą tak żeby zakryła mięso. Gotujemy na małym ogniu, aż do zdjęcia powstałych szumowin.
Dodajemy pokrojone marchewki, pietruszkę, pora oraz gałązki kopru i natkę. Gotujemy do miękkości warzyw. Dorzucamy ziemniaki i wsypujemy kaszę. Gdy kasza napęcznieje, a ziemniaki będą miękkie, doprawiamy solą i pieprzem. Zdejmujemy z ognia i dorzucamy duuuużo zieleniny :)
Dodajemy pokrojone marchewki, pietruszkę, pora oraz gałązki kopru i natkę. Gotujemy do miękkości warzyw. Dorzucamy ziemniaki i wsypujemy kaszę. Gdy kasza napęcznieje, a ziemniaki będą miękkie, doprawiamy solą i pieprzem. Zdejmujemy z ognia i dorzucamy duuuużo zieleniny :)
Komentarze
Prześlij komentarz