Krupnik

Najlepszy krupnik pod Słońcem! :)
  • skrzydło z indyka
  • mały korpusik z kurczaka
  • 2 marchewki
  • pietruszka
  • kawałek białej części pora
  • kilka gałązek kopru i natki pietruszki
  • kilka ziemniaków
  • ok. 0.5 szkl. kaszy jęczmiennej 

Mięso oczyszczamy, wkładamy do garnka i zalewamy zimną wodą tak żeby zakryła mięso. Gotujemy na małym ogniu, aż do zdjęcia powstałych szumowin. 
Dodajemy pokrojone marchewki, pietruszkę, pora oraz gałązki kopru i natkę. Gotujemy do miękkości warzyw. Dorzucamy ziemniaki i wsypujemy kaszę. Gdy kasza napęcznieje, a ziemniaki będą miękkie, doprawiamy solą i pieprzem. Zdejmujemy z ognia i dorzucamy duuuużo zieleniny :)

Komentarze

Popularne posty