Mielone z dodatkami
Doskonały sposób na nieco inne kotlety mielone. Ogórek nadaje im fajnego, słodkiego posmaku.
- 500 g mięsa mielonego (wg. uznania:wieprzowe, wołowe, mieszane )
- 4 ogórki konserwowe
- cebula
- czerstwa bułka
- jajko
- sól, pieprz
- bułka tarta
Ogórki kroimy w drobną kosteczkę. Cebulę siekamy i podsmażamy. Bułkę namaczamy w mleku.
Do mięsa dodajemy jajko, przyprawy, warzywa oraz odsączoną bułkę.
Masę wyrabiamy i formujemy z niej kotlety. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy ;)
Do mięsa dodajemy jajko, przyprawy, warzywa oraz odsączoną bułkę.
Masę wyrabiamy i formujemy z niej kotlety. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy ;)
Komentarze
Prześlij komentarz