Krokiety "z rosołu"

Świetny sposób na wykorzystanie mięsa oraz warzyw z rosołu. Danie banalne, smak niebanalny! I w dodatku takie proste w wykonaniu! 
  • Mięso z rosołu
  • warzywa (również z rosołku ;-)  )
  • kilka pieczarek
  • cebula
  • szkl. wywaru
  • sól, pieprz, papryka słodka
  • ciasto naleśnikowe
  • jajko, bułka tarta
Smażymy naleśniki ;)
Mięsko oddzielamy od kości i razem z warzywami drobno siekamy.
Na patelni podsmażamy drobno pokrojoną cebulkę, po chwili dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Delikatnie solimy i chwile podsmażamy. Dorzucamy mięso z resztą warzyw, zalewamy bulionem i podduszamy kilka minut(do połączenia smaków). Doprawiamy przyprawami. Najlepsze są mocno popieprzone  :-)
Na przygotowane wcześniej naleśniki nakładamy farsz i zawijamy krokiety. 
Obtaczamy w jajku, bułce tartej i na patelnie! :) Podsmażamy na złoty kolor.
Najlepiej smakują z ketchupem  :-)

Smacznego!

Komentarze

Popularne posty