Surówka z czerwonej kapusty z ogórkiem
Sałatka, która pasuje do wszystkiego.
Do każdego rodzaju mięs i ryb...
szybka do zrobienia !
Do każdego rodzaju mięs i ryb...
szybka do zrobienia !
- 1/2 niedużej główki czerwonej kapusty
- średniej wielkości ogórek
- cebula
- kawałek białej części pora
- koperek
- sól, pieprz, cukier
- oliwa z oliwek
- sok z cytryny
Kapustę myjemy, i drobno szatkujemy. Cebulę kroimy w cienkie piórka, pora w talarki, a ogórka-na plasterki, później w cienkie słupki.
Wszystko ze sobą mieszamy, dosypujemy posiekany koperek (ok. łyżki ). Może być mrożony, trzeba się posiłkować, tym, co mamy w domu :)
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny i cukrem dla przełamania smaku(bez musu ;)).
Na koniec kropimy oliwą z oliwek i gotowe! :)
Komentarze
Prześlij komentarz