Surówka z czerwonej kapusty z ogórkiem


Sałatka, która pasuje do wszystkiego. 
Do każdego rodzaju mięs i ryb...
szybka do zrobienia !


  • 1/2 niedużej główki czerwonej kapusty
  • średniej wielkości ogórek
  • cebula
  • kawałek białej części pora
  • koperek
  • sól, pieprz, cukier
  • oliwa z oliwek
  • sok z cytryny
Kapustę myjemy, i drobno szatkujemy. Cebulę kroimy w cienkie piórka, pora w talarki, a ogórka-na plasterki, później w cienkie słupki.
Wszystko ze sobą mieszamy, dosypujemy posiekany koperek (ok. łyżki ). Może być mrożony, trzeba się posiłkować, tym, co mamy w domu :)

Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, sokiem z cytryny i cukrem dla przełamania smaku(bez musu ;)).
 Na koniec kropimy oliwą z oliwek i gotowe! :)





Popularne posty