Ryż ze śmietaną
Kto nie pamięta TEGO smaku? :)
Co jakiś czas, dla przypomnienia serwuję swoim chłopakom, a im z kolei, aż się uszy trzęsą, tak wcinają :)
I tak, to właśnie jest z cukrem. W czystej postaci. I to jeszcze dzieciom podaję...
Grzeszę i to bardzo, sorry!
Co jakiś czas, dla przypomnienia serwuję swoim chłopakom, a im z kolei, aż się uszy trzęsą, tak wcinają :)
I tak, to właśnie jest z cukrem. W czystej postaci. I to jeszcze dzieciom podaję...
Grzeszę i to bardzo, sorry!
- 100 g ryżu
- łyżeczka cukru
- 2 łyżki śmietany kwaśnej
- szczypta cynamonu.
Najtrudniejszym zadaniem w tym wykwintnym daniu jest ugotowanie ryżu :)
Jak mamy ryż, to już danie prawie gotowe.
Rozkładamy go na dwie miseczki, dodajemy po łyżce śmietany, po pół łyżeczki cukru i szczypcie cynamonu.
Jak mamy ryż, to już danie prawie gotowe.
Rozkładamy go na dwie miseczki, dodajemy po łyżce śmietany, po pół łyżeczki cukru i szczypcie cynamonu.
Mieszamy i wcinamy :)
Komentarze
Prześlij komentarz